Nails & Pedicure & Beauty in Veenendaal
Nails & Pedicure & Beauty in Veenendaal Openingstijden Wij werken alleen op afspraak

Openingstijden

  • Maandag Op afspraak
  • Dinsdag Op afspraak
  • Woensdag Gesloten
  • Donderdag Op afspraak
  • Vrijdag Op afspraak
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten
Gaasbeekheem 19, 3907 ND, Veenendaal, Nederland
Tel: 0318-303295
Mob: 06-20077474
Email: info@deschoonheid.nl

nagelbijten!

Home / Manicure / nagelbijten!

nagelbijten!

Categorie: Manicure, Nails / Datum: 2 februari 2016

Oorzaken van nagelbijten

Zoals elk probleem heeft ook nagelbijten verschillende oorzaken. Zowel voor kinderen als volwassenen ligt de oorzaak vaak bij stress, nervositeit of gewoon uit verveling. Bij volwassenen kunnen er nog meer oorzaken zijn, zoals stoppen met roken. Nagelbijten is dan een vervangende bezigheid geworden. Maar ook tijdens activiteiten als tv kijken, een boek lezen of een andere activiteit waarbij je geen handen gebruikt, wordt nagelbijten voor veel mensen een gewoonte. Kinderen kopiëren vaak het nagelbijt gedrag van hun ouders.
Veel kinderen stoppen vanzelf met nagelbijten. Toch gaan jongens langer door dan meisjes. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat meisjes beginnen met nagellak gebruiken en dat dit een remmend effect op nagelbijten heeft.

Gevolgen van nagelbijten Maar waarom is nagelbijten eigenlijk zo slecht? Op en onder je nagels en handen zit vaak veel vuil. Door nagelbijten kan dit in je mond terechtkomen, met eventueel infecties tot gevolg. Daarnaast is er kracht voor nodig om je nagels af te bijten, dit zorgt voor snellere slijtage aan je gebit. Doordat nagelbijters hun nagels en vingers regelmatig bevochtigen, worden deze een stuk zwakker. Er kan eczeem of andere schimmelinfecties op de vingers ontstaan. Langdurig nagelbijten kan een verkeerde nagelgroei bevorderen, waardoor nagels in kunnen gaan groeien.

Nagelbijters

Wanneer u een nagelbijter bent en u van uw slechte gewoonte af wilt, dan kan nagelsalon De Schoonheid zeker iets voor u doen. Bij onze speciale behandeling voor nagelbijters worden er kunstnagels op uw eigen nagels geplaatst. Daardoor kan de afgebeten nagel onder de kunstnagel weer aangroeien. Ook beschermt de kunstnagel het nagelbed van de natuurlijke nagels van de nagelbijter. Verder zal de nagelbijter ook minder graag op zijn nagels bijten of er aan peuteren, omdat deze anders aanvoelen en sterker zijn.

Contact en informatie
Als u een nagelbijter bent en u informatie wilt over onze behandeling tegen nagelbijten, dan kunt u contact opnemen op met ons om een afspraak te maken of voor een gratis advies.

De Schoonheid
Gaasbeekheem 19
3907ND Veenendaal
0318-303295
info@deschoonheid.nl